OSB'ye bağışta bulunurken tapu harcı muafiyetinin geçerli olduğu bilgisi, işletmelerin maliyetlerini düşürmesine yardımcı olur. 4562 sayılı yasa ve 492 sayılı Harçlar Kanunu'ndaki düzenlemeler, bu süreci kolaylaştıran önemli unsurlardır.

Sude Nur Aydın

OSB'YE bağışta tapu harcı ödemek mümkün müdür?

Organize sanayi bölgelerine (OSB) bağış yapma işlemi, birçok işletme ve girişimci için önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu bağışlar sırasında tapu harcı ödenip ödenmeyeceği konusu ise sıkça merak edilen bir durumdur. Bu bağlamda, OSB'lere yapılan bağışların tapu harcı açısından nasıl değerlendirildiğini anlamak, hem bağışçıların hem de alıcıların yararına olacaktır.

Evet, organize sanayi bölgelerine (OSB) bağışta tapu harcından muafiyet vardır.

4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun 21. maddesi gereğince, OSB tüzel kişilikleri, organize sanayi bölgelerinde bulunan taşınmazların alım-satım işlemlerinde tapu harcından muaftırlar.

Ayrıca, 492 sayılı Harçlar Kanunu'nun 59. maddesinin (n) bendinde de aynı muafiyet belirtilmiştir.

Diğer Yaşam Yazıları

Orzo pilavının yanına ne gider?

Orzo pilavı, hafif ve lezzetli yapısıyla birçok yemeğin yanında tercih edilebilir. Bu özel pilav çeşidi, farklı malzemelerle hazırlanan yemeklerle mükemmel uyum sağlar. Yanında sunulacak doğru lezzetler, yemeğinizi daha da zenginleştirebilir. İşte orzo pilavının yanında sunabileceğiniz...

Oruçluyken özel bölgeye dokunmak orucu bozar mı?

Oruç, Müslümanlar için önemli bir ibadet olup, belirli kurallara ve sınırlara tabidir. Bu kuralların başında, oruçlu iken yapılan davranışların dikkatle değerlendirilmesi gelmektedir. Özellikle, kişinin kendi bedeniyle ilgili eylemleri, oruç sürecinde sıkça tartışılan konulardan biridir. Bu...

Osende C vitamini demir emilimini artırır mı?

Osende'nin C vitamini içeren demir takviyesi, demirin vücutta daha etkili bir şekilde kullanılmasına yardımcı olabilir. Bu süreç, C vitamininin demir emilimini destekleyici rolü sayesinde gerçekleşir. Demir alımının artırılması, özellikle anemi gibi durumlarla mücadelede önemli bir...

Osgb başka bir şehirde şube açabilir mi?

OSGB'lerin (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) farklı bir şehirde faaliyet gösterebilmesi, belirli kurallara bağlıdır. Bu kuruluşlar, yalnızca yetkilendirildikleri il sınırları içerisinde yeni şubeler açabilir. Eğer başka bir ilde hizmet vermek istiyorlarsa, o bölgedeki yasal gereklilikleri yerine...
Yaşam